Diyabet hastalığında diyete dikkat - Kilo Almak | Kilo Vermek | Keten Tohumu | Diyet | Kilo Alma






           

28 Kasım 2007 Çarşamba

Diyabet hastalığında diyete dikkat

TRAKYA Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Endokrinoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Armağan Tuğrul, diyetin diyabet tedavisinde çok önemli olduğunu söyledi. Prof.Dr. Tuğrul, “Diyabetli hastanın uygulayacağı diyet o kişinin boy, kilo, fizik aktivite, kullandığı hap veya ensülinin tipi, beslenme alışkanlıklarını göz önüne alınarak uygulama yapılmadır” dedi.

Bir diyabetlinin diğer başka bir hastadan çok farklı beslenme alışkanlığı olduğunu vurgulayan Prof.Dr. Armağan Tuğrul, “Çocuk ve ergenlik çağındakiler, büyüme ve gelişmelerinin normal seyretmesi için gerekli kaloriyi almalıdır. Diyabet hastaları kan şekerlerini günlük gereksinimlerden kısarak değil, ensülin dozlarını artırarak diyabetlerini ayarlamaları gerekmektedir” diye konuştu.

Diyet listesinde belirten miktardan fazla yemek kan şekerini yükselmesine, diyet listesinden az yemek ise kan şekerini düşmesine neden olduğunu vurgulayan Prof.Dr. Armağan Tuğrul, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her iki durumda kan şekeri kontrolü bozulacağından, günlük toplam enerji bakımından diyet listesinin dışına çıkılmamalıdır. Diyabetliler için her gün aynı miktarda yiyeceği aynı zamanda yemek çok önemlidir. Kan şekeri değeriniz ne olursa olsun öğünleri atlamamalısınız. Atladığınız veya geciktirdiğiniz taktirde kan şekerinde önemli oynamalar olacağını ve bu durum da sağlığınızı ciddi anlamda etkileyecektir.”

Hiç yorum yok: