Zayıflamak isterken öldü - Kilo Almak | Kilo Vermek | Keten Tohumu | Diyet | Kilo Alma






           

28 Kasım 2007 Çarşamba

Zayıflamak isterken öldü

Afyonkarahisar'da obezite hastası genç, mide küçültme ameliyatının ardından hayatını kaybetti.

Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesinde yeni evlenen obezite hastası genç, mide küçültme ameliyatının ardından solunum yetmezliğinden hayatını kaybetti.

Dazkırı ilçesi Aşağıyenice köyünde oturan 200 kiloluk Mahmut Demiray (26) 2 ay önce evlendi. Kilolarından şikayetçi olan ve rahat hareket edemeyen Demiray, midesini küçülterek kilo verme yolunu seçti.

Denizli Pamukkale Üniversitesi Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanesine başvuran Demiray'ın doktorları mide küçültme ameliyatına karar verdiler. Ameliyat sonrası yoğun bakıma alınan Demiray, solunum yetmezliği sonucu hayatını kaybetti.

Pamukkale Üniversitesi Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi bölümünden Prof. Dr. Uğur Sungurtekin, 200 kilogramın üzerinde olan Mahmut Demiray'ın takibinin Endokrinoloji servisi tarafından yapıldığını belirtti.

Demiray'ın aşırı kiloya bağlı solunum sıkıntısı yaşadığını ifade eden Sungurtekin, “Endokrinoloji ve Kulak Burun Boğaz servisi tarafından gerçekleştirilen takiplerde hastanın kilo kaybetmesi gerektiği görüşü sunuldu. Alınan ortak kararla da Demiray'ı mide rezeksiyonu (mide küçültme) operasyonuna aldık” dedi.

Prof. Dr. Ergün Erdem'le birlikte gerçekleştirdikleri operasyonun başarılı geçtiğini dile getiren Sungurtekin, şunları kaydetti:

“Demiray'ın kilo kaybına yardımcı olmak için yapılan operasyonda midesini küçülttük. Ameliyat sırasında herhangi bir komplikasyon yaşanmadı. Ancak hastada solunum sıkıntısı olduğundan, olası problemlere karşı uyandırılmadan önce yoğun bakım servisine alındı. Burada tüpe bağlı olarak soluk alıp vermesi sağlandı. Operasyonun 2'inci gününde maalesef hastaya takılı tüp yetersiz geldi. Solunum yetmezliğine bağlı olarak Demiray'ın kalbi durdu.”

Yeni evli olan Demiray'ın Aşağıyenice köyünde oturduğu, Denizli'de özel bir şirkette şoför olarak çalıştığı öğrenildi.

Hiç yorum yok: